Ágeszli

Ágeszli

Kiütött a "kókusz"

2017. január 13. - Bagneska

Panni megkapta a kötelező védőoltást, amitől - életében először - belázasodott. Gyakorlott és higgadt szülőként frászt kaptam, miután a lázmérő higanyszála elérte a 39,2 fokot, amit ijedtemben kihúztam, és pánikszerűen utasítottam a férjemet, hogy azonnal hozza a kúpot. Szóval  nem tudom, mennyi volt a gyerek láza. Sok. Több, mint amennyire számítottunk. A kúp szerencsére gyorsan megtette hatását, egy óra múlva szinte nyoma sem volt a bágyadtságnak. Már kezdtünk fellélegezni, mert Pannika elaludt, ám ekkor rájött egy fuldoklós köhögés, ránk meg egy újabb frászkitörés. Hívtuk az ügyeletet, hogy vajon ez normális-e az oltás után, de csak a diszpécserig jutottunk, aki közölte, hogy a védőoltás az, amikor legyengített kórokozót juttatnak a szervezetbe, és szerinte a köhögést más okozza, de ha ez megnyugtat minket, vigyük be a gyereket az ügyeletre. Kösz a tanácsot! Végül nem vittük, mivel láza addigra már nem volt, és éjfél körül sikerült nyugodt(abb) álomba szenderülnie. Másnap felkerestük a gyerekorvost, aki nem hitt a fülének, miután elmeséltem, hogy a sürgős esetekben hívandó számon nem jutottunk el szaksegítségig, és amúgy tőlem hallott először az ügyeleti telefonközpontról is.
A diszpécser hölgyről persze nem derült ki, hogy betanított munkás-e vagy van valami eü. végzettsége is, de szerencsére nem volt semmi komoly bajunk, csak a "meningokókusz" ütött ki minket kicsit.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bagneska.blog.hu/api/trackback/id/tr1712123337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paffy 2017.03.18. 13:27:47

Melyik "kókusz"? A pneumococcus a kötelező, a meningococcus választható oltás.
süti beállítások módosítása